maanantai 7. lokakuuta 2013

7.10.2013 these daaaaayyys, these daysssss


Kuukausi Pécsissä tuli täyteen viikko sitten! aika on mennyt nopeasti, mutta toisaalta tapahtuneita asioita tuntuu olevan enemmän kuin kuukauden ajalta. Yleisesti olen tottunut unkarilaiseen kaupunkielämään, kieleen ja tapoihin. Kieli on alkanut kuulostaa kauniilta! kielikurssin ansiosta saatan tunnistaa muutamia sanoja keskusteluja kuullessani. 

Vaihtoelämä tuntuu yhä lomalta, on vain aikaa valokuvailla ja tutustua kaupunkiin. Istuskella iltaa kavereiden kanssa ja tuijotella uutta ihanaa puutarhaamme. Järjestettiin valtavat tuparit vaihtareille (onneks saadaan yhä asua täällä, yläkerrassa asuva talon omistaja on enkeli) ja leivottiin tarjoiluiksi monta omenapiirakkaa oman puutarhan omenista. ei tarvitse ainakaan kuukauteen ostaa hedelmiä kaupasta! Talo on oikeastaan kuin maalaistalo, juoksennellaan pihalla poimimassa omenoita ja kurkitaan naapureiden viiniviljelmille. kotieläimet vain puuttuu.


lähikukkuloilla on hylättyjä talojen raunioita. useissa tavarat ja huonekalut on jätetty alkuperäisille paikoilleen, ihan kuin niistä olisi lähdetty erittäin kiireellä pois.. kuumottavia löydöksiä.

keskustan paras baari on hauskasti nimetty : Kantá bar. baarimikon musamaku on pettämätön

valokuvakurssin opettaja ei puhu englantia, mutta onneksi tunnit on suurimmaksi osaksi käytäntöä teorian sijaan..



lähimetsästä voi löytää myös alttarin tai puoliaution eläintarhan.


iltaisin koko kaupunki kylpee ilta-auringossa, tunnelma on raukea.

jó éjszakát - hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Ihana että oli kuvia lisänä :) kauniita, ja pääsee tunnelmaan kiinni <3 ah. Janka

    VastaaPoista